מימון מערכת סולארית - מהן האפשרויות?
כאמור, המעבר לאנרגיה סולארית הוא צעד משמעותי לקראת עתיד בר קיימא, אך הוא כרוך בהשקעה ראשונית. הבחירה בדרך המימון המתאימה ביותר היא החלטה חשובה המשפיעה באופן ישיר על כדאיות ההשקעה. להמחשת דרכי המימון ניקח דוגמא אמיתית של מערכת סולארית ביתית גדולה, שעולה כ-83 אלף ₪ ומכניסה לבעליה בשנה ממוצעת 16,800 ₪ בשנה ממוצעת (מכירת חשמל + חיסכון בחשבון החשמל):
1. מימון עצמי - מימון סולארי עצמאי הוא האפשרות הנפוצה ביותר, בה אתם מממנים את עלות המערכת מכיסכם הפרטי. יתרונה העיקרי הוא שלאחר סיום תקופת ההשקעה הרווחים 100% שלכם. כמו כן, דרך זו חוסכת בעלויות מימון כמו ריבית ועמלות. החיסרון העיקרי הוא הניצול של הון עצמי משמעותי, מה שעלול להשפיע על הנזילות הכספית של משק הבית או העסק. בדוגמא לעיל תוך כ- 5 שנים בעל המערכת מחזיר את ההשקעה וממשיך לקבל הכנסה פסיבית של 16,800₪ כל שנה, תשואה של כ-19%. עבור רוב בתי האב מדובר בכיסוי חשבון החשמל הבית ורווח נוסף לא קטן. כן, לא תהיו מיליונרים אך בניכוי עלות המערכת ועלויות תחזוקה, הרווח הנקי יהיה כ-318,000₪!
2. הלוואה בנקאית ייעודית - הפתרון הנפוץ ביותר הינו לקיחת הלוואה מבנקים. חלק מהבנקים מציעים הלוואות יחודיות למימון ורכישת מערכת סולארית עד 100% מימון ופריסת תשלומים שנעה בין 7 ל-10 שנים למערכות ביתיות ו-15 שנה למערכות מסחריות. הלוואות אלו לרוב בריבית של פריים + 1.5% ( כמובן שהצלחנו להביא לכם הצעה טובה יותר! 😜 ). הלוואות סולאריות המכונות לעיתים "אשראי סולארי", ניתנות בקלות שכן המערכת סולארית משלמת על עצמה ולכן גם התנאים אטרקטיביים במיוחד. היתרונות כוללים גמישות בתנאי ההלוואה ואפשרות לפריסה נוחה של התשלומים. החסרונות האפשריים הם הצורך לעמוד בקריטריונים של הבנק, לצד תשלום ריבית ועמלות. בדוגמא לעיל, ריבית פריים + 1%, לצורך הסימולציה 7% (לפי ריבית בנק ישראל – בפברואר 24), ופריסת תשלומים ל-7 שנים, הרווח הנקי יהיה כ- 295,000₪ כלומר עלות המימון כ- 23,000₪. למידע נוסף על רכישת מהערכת כש הריביות עולות, האם כדאי לרכוש מערכת סולארית?
3. מימון באמצעות חברת ההתקנה - מימון המציע נוחות רבה, שכן כל התהליך מתבצע מול ספק אחד. חברות התקנה רבות מציעות מגוון אפשרויות מימון, שהן למעשה הלוואה מהגוף הממן של החברה. היתרון העיקרי הוא נוחות ופשטות התהליך. החסרון העיקרי הוא פחות גמישות בתנאים, ועלות מימון שהיא בדרך כלל גבוהה יותר מאשר בהלוואה בנקאית.
4. השכרה/ליסינג - אפשרות נוספת, המתאימה למי שמעוניין להרוויח מהרגע הראשון ללא השקעה כלל (כן 0 ש"ח). בהשכרה, חברה יזמית מתקינה ומתחזקת את המערכת שבבעלותה, והלקוח מקבל דמי השכרה חודשיים. היתרון העיקרי הוא שלא נדרשת השקעה ראשונית משמעותית והחסרון העיקרי הוא היעדר בעלות על המערכת. ההכנסות לרוב הן כשליש לבעל השטח/הגג ושני שליש ליזם. ההסכם בין בעל השטח/הגג לחברה היזמית יכול להתבסס על אחוזים מהרווח שמשתנה מעונה לעונה ומשנה לשנה או תשלום קבוע מראש. כמו כן, מומלץ לבדוק האם ישנם נק' יציאה, רכישה המערכת בחזרה למשל. השכרה של גגות נפוצה בגגות גדולים ומסחריים אך אינה נפוצה בבתים פרטיים. בדוגמא לעיל, המערכת לא תעלה לכם שקל (כן, 0 ₪) ותכניס לכם בין 4500₪ ל-6000₪ הכנסה פאסיבית למשך 24 שנים ו-11 חודשים (כן כן, בישראל אסור להשכיר מעל 25 שנה, אבל זה לסיפור אחר).
כל אחת מאפשרויות המימון מציעה יתרונות וחסרונות משלה. הבחירה הנכונה תלויה במצב הכלכלי, בצרכים ובסוג המערכת שבוחרים. חשוב להשקיע זמן בבדיקה והשוואה בין האפשרויות השונות כדי למצוא את הפתרון המתאים ביותר והרווחי ביותר.
גורמים מרכזיים המשפיעים על בחירת דרך המימון
1. הון עצמי זמין: גודל ההון העצמי הקיים אצל הלקוח משפיע באופן ישיר על האפשרויות העומדות לרשותו. מימון עצמי מלא מעניק גמישות מלאה בתכנון ובביצוע הפרויקט, אך אינו אפשרי עבור כל לקוח.
2. תקציב חודשי: היכולת לעמוד בתשלומים חודשיים קבועים משפיעה על בחירת מסלול המימון. הלוואות, למשל, דורשות תשלומים חודשיים קבועים לאורך תקופה מוגדרת בעוד שההכנסה מהמערכת צפויה היא דו חודשית (לרוב) וההכנסה משתנה בין עונות השנה יש להבין את התזרים הצפוי ולוודא שאתם עומדים בתנאי ההלוואה.
3. בעלות על הנכס: בעלות על הנכס יכולה להשפיע על סוג הבטחונות הנדרשים לקבלת הלוואה, וכן על משך תקופת ההלוואה.
4. תנאי ההלוואה: הריבית, תקופת ההחזר ותנאי ההחזר הנוספים של ההלוואה משפיעים באופן ישיר על העלות הכוללת של הפרויקט.
5. מדיניות ממשלתית והטבות: הטבות מס, מענקים ותוכניות תמיכה ממשלתיות יכולות להשפיע באופן משמעותי על כדאיות כלכלית של הפרויקט. בישראל תעריף מכירת החשמל גבוה כדי לתמרץ ולעמוד ביעדי לאיפוס פליטות (48 אג' לשוק הבייתי למשל). התעריף מובטח ל-25 שנה, אך מתעדכן כל כמה שנים, אז אל תשנו על האף.
ההחלטה כיצד לממן מערכת סולארית הינה צעד מכריע בכדי לאפשר ליותר אנשים להתקין מערכת סולארית ולצאת לעצמאות אנרגטית באמצעות "בנק חשמל סולארי" - הקמה של תחנת חשמל קטנה. הבחירה הנכונה תלויה במגוון גורמים, ביניהם מצבו הכלכלי של משק הבית או העסק, צרכיו האנרגטיים והעדפותיו. על ידי בחינה מדוקדקת של האפשרויות השונות, כגון מימון עצמי, הלוואות, השכרה, ניתן למצוא את הפתרון המתאים ביותר לכל אחד מכם. ייעוץ מקצועי יכול לסייע לכם בהשוואה בין האפשרויות השונות ובקבלת החלטה מושכלת, שתאפשר ליהנות מהיתרונות הרבים של האנרגיה הסולארית.
GreenDays - משווים ורוכשים מערכת סולארית מהחברות הכי מובילות בישראל
רוצים לעבור לאנרגייה סולארית ולא יודעים איזו אפשרות מימון היא המתאימה ביותר עבורכם? GreenDays כאן בשבילכם.
ב-GreenDays, אנו מספקים ייעוץ מקצועי ומותאם אישית כדי לעזור לכם למצוא את אפשרות המימון המתאימה ביותר. בעזרת אלגוריתם מתקדם אנו מציעים ניתוח מקיף לבחינת האפשרויות השונות הרלוונטיות לצרכים שלכם וליכולות האנרגטיות הצפויות. באזור האישי תוכלו לראות ניתוח מדויק ואובייקטיבי שבוצע ע"פ נתוני הקרינה באזורכם ומציג השוואה אובייקטיבית של מעל 30 שנה.
בנוסף, במיוחד ללקוחותינו 100% מימון - ללא שיעבודים, ללא הגעה לסניף בשיתוף פעולה ייחודי שפיתחנו בנק מזרחי. אז למה אתם מחכים?
לחצו כאן כאן לקבל השוואת הצעות מחיר מהחברות המובילות בישראל בנוסף להצעה למימון:
לחצו כאן כאן לקבלת הצעה למימון מערכת סולארית:
רוצים לשמוע עוד? כנסו למאמרים או לפרק התשובות והשאלות באתר.