ניקח למשל את רוני. רוני מעוניין לכסות את הגג שלו בפאנלים סולאריים. רוני נכנס לאינטרנט, כותב "חברת התקנה סולארית" בגוגל ומיד קופצים לו מאות אתרים בתוצאות החיפוש. רוני משאיר פרטים ומיד מתחיל מבול של טלפונים של אנשי מכירות שמספרים לו שהחברה שלהם מספר 1 בשוק.
שתי החברות הראשונות הציעו לרוני הצעת מחיר עבור מערכת בגודל שונה, החברה השלישית הבטיחה לו תשואה מוגברת באמצעות שימוש בפאנלים דו- צדדיים, הרביעית הציעה להשכיר ממנו את הגג, והאחרונה הציעה לו לעבוד במודל רווחים משותף. בסופו של דבר, רוני לא הצליח להשוות בין ההצעות ולא הצליח לבחור את ההצעה הרווחית, המשתלמת והמהירה ביותר עבורו.
הסיפור של רוני אינו יוצא דופן, זהו הסיפור של רוב האנשים שמתעניינים במערכות
סולאריות. לכל גג יהיו עשרות חברות המעוניינת לתת הצעת מחיר, יש המון "רעשי רקע"
שיווקיים והיכולת להשוות בין הנתונים בצורה אובייקטיבית כמעט ולא קיימת.
בקיצור... השוואת מערכות סולאריות זה עניין די מורכב!
אז מה 4 הפרמטרים שחשוב להסתכל עליהם בבחירת ההצעה?
1. היבט פיננסי
השאלה הראשונה שצריכה להישאל היא מי חישב את הרווחים וכיצד הוא עשה זאת? האם באמצעות שימוש בתוכנה מתקדמת? או באמצעות הזנת נתונים פשוטה באקסל? הרי לא ניתן להשוות הכנסות שחושבו באמצעים שונים.
ישנם הרבה נתונים חשובים בניתוח הכדאיות הפיננסית של מערכת סולארית, החשובים שבהם הם ההכנסה , התשואה ומודל המימון:
א. תשואה
משקפת את ההכנסה החודשית הממוצעת במשך 25 שנה אל מול ההשקעה שביצעתם, שהיא למעשה רכישת המערכת.
ב. הכנסה
מרכיב ההכנסה מעיד על איכות ההצעה, מפני שתכנון נכון ורכיבים איכותיים יפיקו עבורכם שורת רווח גבוהה יותר מאשר תכנון גרוע באיכות רכיבים ירודה.
ג. מודל המימון של המערכת - מכירה, שותפות או השכרה
בהצעות של ליסינג או השכרה מומלץ להשוות את ההצעה אל מול החלופה, שהיא רכישת המערכת מכספכם. בפלטפורמה של GreenDays תקבלו סימולציה מדויקת לרווח הצפוי ב-25 שנה בכל חלופה, כולל בחינת הכדאיות של רכישת המערכת במימון מלא מהבנק (מודל פיננסי שמאפשר לכם להרוויח מהיום הראשון).
טיפ חשוב: אל תסתכלו על המחיר ובטח שלא על המחיר הסופי
מניסיון, אנו ממליצים להסתכל על מחיר המערכת פר קילו-וואט מותקן ולא על המחיר הסופי. על אף שמערכת גדולה יותר מהווה השקעה גבוהה יותר, אותה מערכת גם תייצר יותר הכנסות ולמעשה עשויה להגדיל את התשואה, בהנחה שהתכנון טוב.
שימו לב כי למרות שהאלמנט הפיננסי חשוב, זהו אינו השיקול היחידי בקבלת ההחלטה שלכם!
2. מפרט
במפרט חשוב להסתכל על 4 הרכיבים הבאים:
א. גודל המערכת - ההספק הכולל של הפאנלים וההספק הכולל של הממיר, ככל שהמערכת גדולה יותר היא תפיק יותר אנרגיה. היחס בין הספק הפאנלים צריך להיות עד 150% מהספק הממיר.
ב. פאנלים סולאריים - שימוש בפאנלים סולאריים איכותיים מיצרנים מוכרים, מומלץ מחברות המדורגות כ-TIER 1 במדד הפיננסי של חברת הייעוץ בלומברג. למשל חברות כמו Longi, Trina, Hyundai, Q Cell, JA Solar Jinko ועוד. בגגות שטוחים עם מצע גג בהיר ניתן להשתמש גם בפאנלים דו-צדדיים, אשר מפיקים אנרגיה מקרינה השמש המוחזרת מהגג אל הצד האחורי שלהם.
ג. אופטימייזרים - רכיב אשר מסייע למקסם את תפוקת הפאנל ומונע הפסדים הנובעים מהצללות. במערכות מסחריות בהם כל הפאנלים עוברים תחזוקה שוטפת אין צורך בשימוש באופטימייזרים, אך במערכות ביתיות השימוש באופטימייזר מומלץ מאוד.
ד. ממיר - שימוש בממיר איכותי עם אפליקציית מעקב נוחה וידידותית הינו חשוב מאוד. במערכות ביתיות הממירים הפופולריים הם של SolarEdge והם גם מסתנכרנים עם האופטימייזרים שלהם, אך כמובן שקיימות חברות טובות נוספות.
לאדם שלא מכיר ואינו מנוסה בפרטים מאוד קשה להשוות את איכויות המפרט. בסימולציית החיזוי של GreenDays אנו משתמשים בנתונים הטכניים של הפאנלים, אופטימייזרים והממיר על מנת לבדוק את התפוקה שנקבל בכל הצעה והצעה, ולכן איכות הרכיבים תשתקף גם בנתונים הפיננסיים של המערכת.
3. שירות ואחריות
ניתן לחלק את מרכיב השירות והאחריות שחברות נותנות ל-4 חלקים עיקריים:
א. אחריות ושירות של החברה המתקינה
משך תקופת הזמן שבה חברה מתחייבת לטפל, להחליף או לתקן כל נזק שיהיה במערכת מיום ההתקנה (בהנחה של שימוש סביר). במשך התקופה הזו לא תהיה השתתפות עצמית מצדכם. האחריות הזו חשובה שכן לאחר התקנת מערכת עשויות להתגלות תקלות כמו נזילות בגג או בעיות תקשורת עם הממיר.
ב. אחריות של יצרן הפאנלים הסולאריים
יצרני הפאנלים הסולאריים מספקים 2 סוגים של אחריות, אחריות על תקלות בפאנל ואחריות על דעיכת התפוקה. האחריות על התקלות כוללת החלפה של פאנלים הפאנלים במקרה של תקלה או קצר בפאנל ומשכה בדרך כלל כ-12 שנה, והאחריות השנייה מבטיחה ירידה לינארית סבירה בתפוקה המקסימלי של הפאנל לאורך 25-30 שנה.
ג. אחריות על הממיר
היצרן של הממיר מבטיח אחריות על כל תקלה שתיגרם בממיר במשך תקופת הזמן הנקובה, לרוב כ-12 שנה.
ד. הרחבות נוספות
חברות מסוימות יכולות להציע הרחבות נוספות לשירות בתשלום או ללא תשלום, כמו ניטור אקטיבי של המערכת,אופציה למימון מלא ופריסת תשלומים נוחה דרך החברה, ביטוח תפוקה או שירות שטיפה.
למרות שהאחריות על הפאנלים או הממיר ארוכה יחסית וכוללת את ההחלפה של הרכיב, במידה והתקלה התרחשה לאחר תקופת האחריות של החברה המתקינה תאלצו לשלם את עלות העבודה עצמה.
4. פרופיל החברה
חשוב מאוד לקבל הצעה טובה, אך אפילו יותר חשוב לבחור בחברה מקצועית ומנוסה, שיש לה צוות עובדים איכותי ויודעת לתת מענה מהיר לכל פנייה. במסך זה ניתן לצפות בוותק החברה, מספר העובדים, האם הם מחזיקים צוותי התקנות משלהם וכמובן קישור לאתר להתרשמות אישית. בפלטפורמה של GreenDays אנחנו עובדים רק עם חברות שיש להן ניסיון מוכח ושירות מצוין, ועוקבים כל הזמן אחר השירות שמשתמשים קיבלו דרך חברות שנבחרו במערכת.
יש לציין, שככל שהחברה גדולה יותר כך היציבות הכלכלית שלה תהיה גבוהה יותר, מה שמבטיח שהיא תוכל לספק לכם את השירות והאחריות שהובטחו לכם במסגרת החוזה.
כל כך הרבה פרמטרים חשובים, אז איך משווים בין הצעות וחברות התקנה?
נכון שזה לא כל כך פשוט? בדיוק מהסיבה הזאתי הקמנו את GreenDays, פלטפורמה מתקדמת שמסייעת לעבור את השלב המייגע עד לבחירת חברת ההתקנה של המערכת הסולארית. הפלטפורמה עושה זאת באמצעות 3 שלבים פשוטים:
1. בודקים - בדיקת הפוטנציאל הסולארי של הגג שלך באמצעות מחשבון ייחודי וחכם שמנתח את הפוטנציאל מתצלום אוויר.
2. נרשמים - נרשמים בחינם וללא כל התחייבות באמצעות מענה על כמה שאלות פשוטות
3. בוחרים - מקבלים הצעות ובוחרים! באזור האישי שלכם תקבלו השוואה והמלצה המדויקת עבורכם.
במערכת של GreenDays אנו משווים עבורכם הצעות על בסיס יותר מ-30 פרמטרים, מהכדאיות הכלכלית, איכות הרכיבים, התכנון ועד לפרטים הקטנים של האחריות והשירות. דרך המערכת תוכלו גם לקבל הצעה למימון עד 100% בתנאים אטריקטיביים.
בשביל לשמוע עוד על הטכנולוגיה שלנו לחצו
אספקט אחרון ולא פחות חשוב זה האספקט האנושי!
מאחורי כל חברה
יש אנשים שהופכים אותה לייחודית. אנחנו עובדים עם החברות הסולאריות המובילות,
שמבטיחות לכם שירות טוב ואיכותי. לאחר שתבחרו את ההצעה הטובה ביותר עבורכם, נציגי
החברה ייצרו עמכם קשר ויקבעו איתכם לפגישה אישית בשביל לסקור את הגג ולענות לכם על
כל השאלות, לפני שתקבלו את ההחלטה האם לחתום על החוזה ולהתקדם אל עבר עתיד ירוק
יותר.
*מעוניינים לבדוק האם משתלם לכם להתקין מערכת סולארית? אנחנו מזמינים אתכם לבדוק בעצמכם באתר כמה הגג שלכם שווה
או השאירו פרטים והמומחים שלנו יבדקו זאת עבורכם.
רוצים לשמוע עוד? כנסו למאמרים או לפרק התשובות והשאלות באתר.