מהרעיון ועד הצ'ק הראשון: כל השלבים בדרך להתקנת מערכת סולארית

חיפשתם בגוגל והתבלבלתם מכל המידע?! אל דאגה, כעת נעשה סדר לגבי כל השלבים להתקנת מערכת סולארית, בקלות ובפשטות!

מדריך כללי | עודכן: 22/03/24 | 2 דק' קריאה

1. בדיקת כדאיות ראשונית

לפאנלים סולארים יש תרומה משמעותית לסביבה ולעתיד ירוק יותר עבור כולנו, אבל מערכת סולארית היא בקודם כל השקעה פיננסית. כמו בכל השקעה, רצוי לבחון את הפוטנציאל הכלכלי להתקנת המערכת על הגג. למשל, בגג קטן מאוד, לרוב לא מומלץ להתקין מערכת סולארית שכן עלות ההקמה לא תצדיק את ההכנסות מהמערכת.

ישנם הרבה מחשבונים סולאריים ברשת המסתמכים על כללי אצבע פשוטים כמו גודל הגג, אך בכדי לקבל מדד מדויק פיתחנו ב-GreenDays מחשבון חכם שמפיק תכנון ראשוני של מערכת באמצעות סימון על מפה, ומבצע סימולציית תפוקה מתקדמת המתחשבת בנתונים המטאורולוגיים הייחודיים לסביבת המבנה.

הדמיה של פאנלים סולארים

2. השוואת חברות באזור האישי

המחשבון החכם שלנו ביצע תכנון וסימולציה ראשונית ושלח לכם את התוצאות.
איזה יופי! הגג שלכם מספיק גדול להתקנת מערכת סולארית!
כעת נתמקד בלעזור לכם לבחור את החברה וההצעה הטובה ביותר לצרכים שלכם. יישנן עשרות חברות בשוק שירצו להתחרות עליכם ולתת לכם הצעת מחיר להתקנת המערכת, וכל חברה נבדלת מהשנייה במחירים, במפרט, בשירות ובאחריות שהיא מציעה לכם.

אז מה עושים? לא לדאוג! בשביל זה אנחנו פה.

בדומה לאתרים כמו SkyScanner בעולם הטיסות או WOBI בעולם הביטוח, אנו אוספים עבורכם הצעות מחברות התקנה מובילות, ומבצעים סימולציית חיזוי מתקדמת בשביל לבחון את כדאיות ההצעה בהיבטי התכנון, המפרט, המחיר והערך המוסף שתקבלו באחריות ובשירות מהחברה. באזור האישי תחכה לכם השוואה 100% אובייקטיבית של ההצעות הטובות ביותר שהתקבלו. בכדי שנשווה תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לתפוזים, כלל הנתונים חושבו במערכת שלנו על בסיס הסימולציה המתקדמת שלנו ולא מהנתונים שהחברות עצמן מספקות.

- ריכזנו עבורכם את הנקודות החשובות שיש לשקול אותן בבחירת ההצעה במדריך הבא איך לבחור חברה


שימו לב! ההצעות שקיבלתן הן אישיות וניתנות בזמן אמת על ידי החברות. עם זאת, נציגי החברות טרם פגשו אתכם ובפגישה אחד על אחד ידייקו את ההצעה לצרכים שלכם ולאחר בדיקות נוספות שלהן. כל חברה עובדת מעט שונה אך בגדול אלו השלבים:

א. פגישה אישית שבסופה תקבלו חוזה לרכישת המערכת

החברות שייבחרו ייצרו עמכם קשר לקביעת פגישה (דיגיטלית או פרונטלית), בסיומה הם ידייקו את ההצעה וישלחו לכם הצעת מחיר סופית ומדויקת לצרכים שלכם.

ב. סקר טכני ראשוני באתר (*לפני או אחרי חתימה על חוזה)

מומחה סולארי של חברת ההתקנה יגיע לביתכם להשלמת פרטים בשטח, ביצוע מדידות של הגג, בחירת מיקום הממיר/ים, בדיקה של תשתית החשמל בנכס ועוד.

שימו לב! עד לשלב זה אין כל התחייבות מצדכם ואתם יכולים לבחון את ההצעות השונות.

ג. תכנון מערכת פרטני (*לפני או אחרי חתימה על חוזה)

בסיום הסקר החברה תדייק את התכנון הראשוני בהתאם למדידות שנעשו בשטח, תבצע מידול לפרויקט ותעביר אליכם חוזה עם הצעה סופית. החוזה יכלול פירוט של כל ההתחייבות של החברה הסולארית, תנאי השירות והאחריות שאתם מקבלים.

*משתנה מחברה לחברה, יש חברות שיגיעו לשטח טרם החתימה על חוזה ויש כאלו שיגיעו לשטח רק לאחר החתימה על חוזה

3. סגירת חוזה לרכישת מערכת סולארית

מזל טוב! השלב הקשה מאחוריכם! משלב זה חברת ההתקנה תטפל בכם, משלב הסדרת הרישוי אל מול חברת החשמל ועד לסיום ההתקנה.

4. רישוי והסדרה מול חברת החשמל

בתום החוזה, החברה הסולארית תתעסק בהסדרת הרישוי ותגיש עבורכם בקשה לחיבור המערכת לרשת החשמל. כיום מערכות ביתיות מקבלות אישור מיידי להתקנה לאחר הגשת הבקשה. במערכות סולאריות מסחריות חברת החשמל צריכה לבחון את יכולתה לאשר את החיבור אל הרשת בהתאם לעומס ולמכסות, ולכן במערכות אלו יידרש מעט יותר זמן וסבלנות.

5. תכנון סופי

לאחר קבלת האישור מחברת החשמל, צוות ההנדסה של חברת ההתקנה ישלים את כל הפרטים הנדרשים ויבצע תכנון קונסטרוקציה, פריסת פאנלים ותוכנית חשמל סופית. לבסוף, החברה תתאם איתכם זמן להתקנת המערכת על הגג.

6. הכנת הגג להתקנה

במקרים מסוימים יידרשו הכנות מקדימות להתקנת המערכת, כמו הזזה של הדוד, תיקונים בארון חשמל או הגדלה של החיבור חשמל של המבנה. אל דאגה! הצוותים המנוסים של החברות בוחנים זאת כבר בשלבים מוקדמים ויעדכנו אתכם מבעוד מועד על כל פעולה שתידרש.

7. התקנת המערכת הסולארית

היום הגדול הגיע! צוותי ההתקנה יגיעו לביתכם ויתחילו בהקמת המערכת. לרוב, התקנת של מערכת ביתית עשויה לקחת בין 2-4 ימים,כתלות בגודל המערכת ובמורכבות השטח. המשימות העיקריות של צוות ההתקנה הן:

א. הקמת קונסטרוקציה ופריסת הפאנלים הסולאריים- הצוות מקים את הקונסטרוקציה ומקבע אותה בצורה בטוחה לגג כולל העברת כבילה ראשית מהגג אל סביבת מיקום הממיר. הפאנלים יועלו לגג באמצעות מנוף (לרוב) וייפרסו על גבי הקונסטרוקציה.

ב. התקנת ממיר - התקנת הממיר הסולארי תתבצע בנקודה שנקבעה מראש. התקנת הממיר תתבצע לאחר קיבוע תעלות החשמל במטרה לשמור על האסתטיקה.

ג. חיווט המערכת - צוות ההתקנה יחבר את המערכת הסולארית אל הממיר.

ד. בדיקות תקינות - בתום התהליך, הצוות יבדוק את תקינות הפאנלים הסולאריים, ובודק חשמל מוסמך יאשר את תקינות הממיר וחיבורו לארון החשמל.

8. חיבור סופי לחברת החשמל

בודק חשמל חיצוני מטעם חברת חשמל יגיע למערכת ויחליף את המונה הקיים במונה דו-כיווני (מונה שמודד גם את צריכת החשמל וגם את הייצור שלו). בסיום הבדיקה הוא יחבר אתכם לרשת ומרגע זה תתחילו להרוויח מהאנרגיה שהמערכת מייצרת!

9. ניטור המערכת

כעת, כשהמערכת משתזפת על הגג ומפיקה חשמל שמייצר עבורכם הכנסות, כנראה שתרצו להמשיך ולוודא שהמערכת עובדת כמצופה. נציגי החברה יחברו אתכם לאפליקציית הניטור של הממיר בפלאפון ו/או במחשב, כדי שתוכלו לעקוב אחר המערכת שלכם מקרוב. כמו כן, ישנן חברות שמציעות בחבילה שלהן גם שירותי ניטור למשך מספר שנים, כך שאפילו את זה לא תצטרכו לעשות בעצמכם.

לבדיקת כדאיות של התקנת מערכת סולארית על הגג כנסו למחשבון החכם שלנו

מצאתם טעות? יש לכם רעיון לכתבה? כתבו לנו

ב-GreenDays אנחנו לא מוכרים מערכות סולאריות, פשוט עוזרים לכם למצוא את ההצעה הטובה ביותר!

אם יש לכם גג פנוי ואין לכם עדין מערכת סולארית, אתם במקום הנכון.
השאירו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

השאירו פרטים לייעוץ חינם וללא התחייבות